Raznolikost i ljepota glavna su obilježja nedirnute prirode poluotoka Pelješca. Zrak u kojem se miješa miris mora i ljekovitog dalmatinskog bilja, nezagađeno more i mediteranska vegetacija predstavljaju pravi odmor za sve ljubitelje prirode i ekologije kao i za one koji žele pobjeći od urbanog načina života. Još jedna od posebnosti prirode na Pelješcu odnosi se na njezine varijacije vezane uz razne mikroklimatske pojasve. Odvojite samo jedan dan u kojem želite uživati isključivo u prirodnim ljepotama i vjerujte da će to biti jedan od dana vašeg odmora koji hrani osjetila i dušu...

U srcu tog poluotoka, na 3 km od glavne prometnice te isto toliko od mjesta Janjina, nalazi se Sreser. Glavni aduti ovog malog primorskog mjesta su atraktivne plaže i toplo more. Posebnost se krije i u činjenici da se u neposrednoj blizini nalazi otočić Gospin Škoj, tačno nasuprot prekrasne centralne plaže Bililo u samom mjestu.

Postoji legenda o tom Škoju, koja bi išla nenako ovako... Na tom otoku se nalazila crkva u koju su mještani Sresera išli na misu, ali jednog dana se jedna djevojka utopila na putu do tamo pa su mještani izgradili Crkvu Velike Gospe u samom mjestu i tamo se više nije išlo. Sada nema ostataka te crkve, ali je i dalje moguće doći na otočić pješke, ako ste malo viši, ili još lakše plivajuči. Otočić je jako zanimljiv, te ga se može čitavog pješke obići. Na samom vrhu otočića, na največoj stijeni, je postavljen križ. Do tog vrha se može lako doći, te je zanimljivo mjesto za sunčanje i kao vidikovac.

Okolica Sresera će se posebno dopasti šetačima i svima koji vole stara autentična naselja u kojima stanovništo već vjekovima živi na isti tradicionalni način.